user_mobilelogo

menu accu winter

TIP !
Zorg dat dit lipje altijd goed werkt. De batterij moet klikken tijdens het plaatsen.
Als de batterij niet goed vast zit kun je hem verliezen tijdens het vliegen.

batterij zino 1250

Je drone in de winter: hier moet je op letten.
menu accu winter
Natuurlijk wil je in de winter ook gewoon kunnen vliegen met je drone. Hoe moet je anders al die besneeuwde taferelen op camera zetten? Vliegen bij winters weer brengt echter wat risico’s met zich mee, waartegen voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Als je niet uitkijkt, kan je drone namelijk zomaar uit de lucht komen vallen.

De LiPo accu
Het grootste probleem is de accu waarmee vrijwel alle drones tegenwoordig zijn uitgerust, de LiPo. Deze accu wordt ook gebruikt in smartphones omdat ze zeer licht en klein zijn.
Het probleem van deze accu’s is echter dat ze gevoelig zijn voor omgevingstemperatuur. Wanneer de accu wordt blootgesteld aan zeer koude of zeer warme temperaturen, kan deze plotseling leegraken.Dit heeft nogal vervelende gevolgen voor je vlucht, aangezien de daling in voltage ervoor kan zorgen dat de motor van de drone het niet meer goed doet. Met de intelligente accu’s van DJI kan het zelfs gebeuren dat de drone uit veiligheidsoverwegingen wordt uitgeschakeld. Je drone komt dan acuut uit de lucht vallen.

Goede voorbereiding voor de vlucht
Wat kun je hier nu tegen doen? Het is jammer als je niet zou kunnen vliegen bij mooi winters weer, maar het risico lopen dat je drone neerstort is natuurlijk ook geen prettig vooruitzicht. Gelukkig kan je met een goede voorbereiding toch nog prima vluchten maken als het wat kouder is buiten.

Laad de accu op
Zorg ervoor dat je accu volledig is opgeladen voordat je gaat vliegen. Dit spreekt natuurlijk voor zich bij elke vlucht, maar bij winters weer is het nog eens extra van belang. Laad de accu ook het liefst zo kort mogelijk van tevoren op.

Houd de apparatuur warm
Houd je drone, de accu en de andere bijbehorende apparatuur zo lang mogelijk uit de kou. Ga je bijvoorbeeld met de auto naar een vlieglocatie, zorg dan dat je de auto van tevoren opwarmt, zodat je apparatuur ook tijdens de rit naar de locatie goed warm blijft.
Verwarm daarnaast je accu voor. Dit kun je doen met een speciale accuverwarmer. Heb je die niet, dan kun je de drone na opstijgen eerst korte tijd laag boven de grond laten hoveren. De temperatuur van de accu neemt hierdoor toe, waardoor die meer vermogen kan afgeven. Dit is overigens ook een goed idee als je de accu van tevoren hebt opgewarmd.

Overige tips
Zorg ervoor dat je de accuspanning tijdens de vlucht constant in de gaten houdt. Bij het minste spanningsverlies kun je de drone direct naar de grond brengen om neerstorten en schade te voorkomen. Maak daarnaast niet te lange vluchten.
Het is tenslotte beter om een korte vlucht te maken met een drone die in één stuk terugkomt, dan lekker lang vliegen en met een neergestorte drone naar huis moeten.
 
006 lader  008 lader  007 lader
menu accu winter
SKYRC imax B6AC V2 Professional Balance Charger / Discharger SK-100090
B6AC Charger is een multifunctionele lader, het ondersteunt dubbele invoer, is het gebruik van de ingebouwde high-performance microprocessor gestuurde high-tech en professionele software voor snel opladen / ontladen, die oplaadbare batterijtypen ondersteunt, waaronder: Li-ion, Li -Poly, Li-Fe, NiCD, NiMh en Pb, voor bijna standaard oplaadbare batterijtypen. Het ondersteunt maximaal zes strings lithium-polymeerbalans opladen, laadstromen tot 5A. Het heeft ook een ontladingsfunctie, ontlaadstroom tot 1A. Dit product is ook ingebouwd polymeer lithiumbatterij balancer, u kunt twee, drie snaren, 4 snaren, 5 snaren, 6-snaren balans lithium-lithiumbatterij opladen, dus beter opladen. Zijkant van het rompontwerp van de temperatuursensorinterface. B6AC gebruikt een backlit dot matrix LCD-display, kan het bedieningsmenu en de laadstatus weergeven,
 
Dit item is voor een snellader / ontlader voor alle soorten batterijen van RC hobby, met ingebouwde balancer voor lipobatterij. Batterij die kan worden opgeladen door deze lader, Lipo / Li-ion / LiFe / NiMh / NiCad / Pb / loodzuur 
 
Specificatie:
Bedrijfsspanningsbereik DC 11.0 ~ 18.0 V 
AC 100V ~ 240V 50 / 60Hz
Circuit vermogen AC naar DC adapter  
(DC 11.0 ~ 18.0V / 5A)
Max. laad vermogen 50W Max. ontlaad vermogen 5W
Laadstroombereik 0.1 ~ 5.0A Ontlaadstroombereik 0.1 ~ 1.0A
Huidige afvoer voor het in evenwicht brengen van Li-Po 300mAh / cel NiCd / NiMH batterijcel 1 ~ 15 cel
Aantal cellen Li-ion / polymeer 1 ~ 6 serie Pb batterijspanning 2V ~ 20V
Gewicht  749g Dimensies 134 x 142 x 36 mm
 
Opmerking:
dit is een gekloonde lader, let op voordat u een bestelling plaatst. 

Pakket inbegrepen:
1x IMAX B6AC Li-Po acculader (ingebouwde voeding)
1x AC-voedingsdraad
6x T-plugdraad
1x Engelse handleiding
 

Je moet de zwarte behuizing van de originele kabel in het midden voorzichtig openen.
Daarin vindt je 4 kabels. Er zou een rode en een zwarte moeten zijn.
Daar soldeer je naast een kabel die vervolgens op je oplader past.

Instelling voor de Hubsan Zino batterij: Balans met 2.5 A

 

Bron: Facebookgroep Deutschland

 

01 logo drone tags

hubsan winkel